Teknik Menarik Perhatian Prospek Baca Iklan Kita

Pernah tak rasa macam ni?

👉 Dah post banyak iklan kat Facebook, tapi view sikit je
👉 Prospek nampak iklan, tapi tak engage
👉 Rasa macam nak give up

Jangan putus asa dulu!

Mungkin masalahnya bukan dekat produk kita. Tapi dekat copywriting iklan kita.

Nak tau teknik menarik perhatian prospek supaya dia betul-betul baca iklan kita?

Jom kita kupas…

1. Guna ayat pendek

Orang scroll Facebook nak cari info cepat. Dorang takde masa nak baca ayat panjang-panjang.

    ✅ Tulis iklan guna ayat ringkas & padat
    ✅ Elak ayat lebih 20 patah perkataan
    ✅ Pecahkan perenggan panjang kepada yang lebih pendek

    Senang prospek nak scan & faham mesej kita.

    2. Tanya soalan

    Mula iklan dengan tanya soalan. Soalan yang prospek akan jawab “ya”.

      Contoh:
      “Nak kulit lebih cerah & gebu dalam masa 2 minggu?”

      Confirm ramai jawab “nak” dalam hati kan? Lepas tu dorang akan teruskan baca.

      3. Cerita pengalaman sendiri

      Share pengalaman sendiri macam mana produk kita selesaikan masalah.

        💡 Cerita masalah kita hadapi dulu
        💡 Cerita perasaan masa tu
        💡 Cerita macam mana produk bantu

        Prospek akan rasa relate & yakin dengan produk kita.

        Dah faham 3 teknik ni?

        Cuba aplikasikan dalam iklan kita. InsyaAllah, lagi ramai prospek akan baca & engage dengan iklan kita.

        Kalau rasa post ni berguna, jangan lupa kongsikan dengan kawan-kawan yang tengah berniaga. Manalah tau tip ni boleh bantu bisnes dorang.

        Leave a Reply

        Your email address will not be published. Required fields are marked *